Video's verwijderen

Hoe kunt u een video verwijderen?

Geschreven door

Jorrit Duursma

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u een video wilt verwijderen, zoals omdat de video niet langer relevant is, of omdat de video persoonlijke informatie bevat die u niet wilt delen. Hoe dan ook, het verwijderen van een video is een eenvoudig proces, en in dit artikel zullen we u laten zien hoe u dit op verschillende platforms kunt doen.

Facebook

Als u een video wilt verwijderen van uw Facebook-account, kunt u dit doen door de volgende stappen te volgen:

 1. Log in op uw Facebook-account en ga naar uw profielpagina.
 2. Zoek de video die u wilt verwijderen en open deze.
 3. Klik op de drie puntjes rechtsboven in de video en selecteer “Verwijderen” uit het menu dat verschijnt.
 4. Bevestig dat u de video wilt verwijderen door op “Verwijderen” te klikken in het venster dat verschijnt.

YouTube

Als u een video wilt verwijderen van uw YouTube-kanaal, kunt u dit doen door de volgende stappen te volgen:

 1. Log in op uw YouTube-account en ga naar uw kanaal.
 2. Zoek de video die u wilt verwijderen en open deze.
 3. Klik op de knop “Bewerken” onder de video.
 4. Klik op “Verwijderen” in het menu aan de linkerkant van het scherm.
 5. Bevestig dat u de video wilt verwijderen door op “Verwijderen” te klikken in het venster dat verschijnt.

Vimeo

Als u een video wilt verwijderen van uw Vimeo-account, kunt u dit doen door de volgende stappen te volgen:

 1. Log in op uw Vimeo-account en ga naar uw profielpagina.
 2. Zoek de video die u wilt verwijderen en open deze.
 3. Klik op “Settings” onder de video.
 4. Klik op “Delete” onder het kopje “Remove Video”
 5. Bevestig dat u de video wilt verwijderen door op “Delete” te klikken in het venster dat verschijnt

Houd er rekening mee dat sommige platforms, zoals YouTube, de verwijderde video’s nog een tijdje in de back-up bewaren, Dit is om te voorkomen dat gebruikers per ongeluk een video verwijderen. In dit geval is het mogelijk dat de video nog steeds zichtbaar is voor andere gebruikers totdat de back-up verwijderd is. Ook kunt u eventueel contact opnemen met de platform-ondersteuning als u problemen ondervindt bij het verwijderen van de video.

In sommige gevallen kan het zijn dat u niet de eigenaar bent van de video die u wilt verwijderen. In dit geval zult u moeten contact opnemen met de eigenaar van de video en hen vragen om de video te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als iemand een video heeft geüpload zonder uw toestemming of als de video inbreuk maakt op uw intellectueel eigendom.

In sommige gevallen, zoals bij de video’s die schending van de regels van de site en de wet, platform hebben een specifieke procedure voor dergelijke aanklachten. In dit geval is het verstandig om contact op te nemen met de platformondersteuning en hen te informeren over de video die u wilt verwijderen en de reden waarom u deze wilt verwijderen.

In het algemeen is het verwijderen van een video een eenvoudig proces dat u kunt voltooien door een paar eenvoudige stappen te volgen. Het is belangrijk om te weten dat wanneer een video is verwijderd, het niet altijd onmiddellijk uit de zoekresultaten verwijderd wordt, maar het verwijderen van de video van de oorspronkelijke bron zal het voor de zoekmachines moeilijker maken om de video te vinden.

Conclusie

Het verwijderen van een video is afhankelijk van het platform waarop de video is geüpload. Zoek de video, volg de bewerken of verwijderen knop en volg de stappen om te verwijderen. In geval van een inbreuk op de regels of intellectuele eigendom, neem dan contact op met de platform ondersteuning en bespreek de situatie met hen. Houd er rekening mee dat eenmaal verwijderd het soms enige tijd kan duren voordat de video uit zoekresultaten verdwijnt.